Bakgrundshistoria

Jag flyttade ner till Göteborg 1997 för att studera på Chalmers och höll på med MTB-cykling redan innan jag kom hit. Här var jag övertygad om att jag skulle hitta massor med likasinnade människor som också älskade att komma ut i skogen på MTB-cykel och ta sig fram över stock och sten men jag letade med ljus och lykta efter kurser, cykelklubbar med MTB-verksamhet, eller föreningar där man kunde umgås med likasinnade, lära sig av andra och cykla ute tillsammans, utan att hitta någon. Inledningsvis cyklande jag själv en hel del i den vackra naturen kring Delsjön och Sisjön samt även i Änggårdsbergen.

Arbetet med att ta fram en MTB-kurs påbörjades tidigt 2000-tal. Jag tänkte att det måste ju finnas fler som tycker det här är roligt, spännande och intressant. Sporten har ju helt klart fått fotfäste i stora delar av världen och tycks ju bara växa och växa. Sagt och gjort, vi körde första MTB-kursen 2002 och har hållit på sedan dess.

I början körde vi kursen i Fysikens regi men en kurs kräver konstant utveckling och förbättring för att kunna leva upp till kundernas ständigt förhöjda förväntningar och ökad konkurrens. Och mitt mål som kursledare och tränare var självklart att leverera den bästa möjliga kursen åt deltagarna. Anders Kjellander, även han instruktör på Fysiken, hade nyligen startat ett eget företag inom friskvård, Hälsokällan Väst, och förstod mitt synsätt och min drivkraft att hela tiden förbättra kursen. Vi på MTB-kursen har samarbetat med Anders Kjellander sedan 2005 då vi körde första kursen tillsammans.

Efter avslutad kurs får deltagarna alltid fylla i en kursutvärdering men vi tar självklart till oss kritik även under kursens gång. Varje säsong utvärderar vi kurserna och justerar för att kunna göra det ännu bättre nästa år om så behövs. Därför vågar jag stolt påstå att vi i dag har en av landets bästa MTB-kurser för nybörjare.

Välkommen! 😊🙏💖

Se gärna vad tidigare deltagare har tyckt om kursen under Omdömen

Har vi inget som passar dig, kika gärna på Hillside cycling som körs av Göteborgs egen MTB-legend Leo Ranta eller om du hellre hittar turer på HappyMTB.org, forumet där du kan hitta turer eller lägga upp en tur själv. Matthias (Bike Maestro) Göransson kör numera egna MTB-kurser Bikemaestro.se. Eller varför inte en av många Facebook grupper!